Јавно комунално предузеће
ГРАДСКА ТОПЛАНА НИШ


САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Почев од 1. јануара 2015. године, у складу са раније потписаним Уговором о приступу Европској енергетској заједници, више нема регулисаних цена природног гаса за енергетске субјекте. Цена енергента који Топлана користи у преко 90% својих капацитета, обрачунава се за цео претходни месец на дан издавања фактуре, по цени која важи у том тренутку и по курсу долара на конкретни дан.

 

Нови услови набавке енергента принудили су Топлану да прилагоди начин пословања и сваког месеца, по добијању фактуре за природни гас, преиспита цену грејања. Искрено смо забринути због чињенице да законски овлашћени представник Центра за заштиту потрошача "Форум не присуствује Саветодавном телу које доноси одлуку о промени цене грејања, у времену врло тешке финансијске ситуације, како за грађане, тако и за Топлану.

 

Апелујемо на заштитнике потрошача да се активно укључе у рад Саветодавног тела, чиме ће избећи погрешне перцепције које свима наносе штету и отворити простор за суштинско решавање проблема. Произвољна нагађања и слободоумна тумачења обавезујућих правних аката нису добар основ за јавну дебату о проблемима који утичу на куме буџете свих нас. С тога позивамо представнике "Форума" да начине још један напор у правилном тумачењу институционалних мера и подсећамо да су врата Топлане отворена за све консултације у циљу изналажења најбољег решења.Developed by SMDesign